VNITŘNÍ
PŘEDPIS ZAMĚSTNAVATELE
KE
STRAVOVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ
Zaměstnavatel ..............
(uvést jeho přesné označení, sídlo, IČ),
zastoupený ..............
Podle § 305 a § 236 odst. 2 zákoníku práce vydávám tento:
vnitřní
předpis
ke
stravování zaměstnanců.
1. Zaměstnavatel
poskytuje (umožňuje) stravování ............
(uvést komu bude stravování poskytováno nebo umožněno - např. zaměstnancům ve všech
směnách, důchodcům, kteří před odchodem do důchodu pracovali u zaměstnavatele,
zaměstnancům po dobu čerpání jejich dovolené, zaměstnancům po dobu jejich
pracovní neschopnosti apod.) v závodní
jídelně a kantýně (popřípadě uvést jiné místo, kde bude stravování poskytováno
- např. veřejné stravovací zařízení).
2. Zaměstnavatel
na stravování zaměstnanců uhrazuje ...... (např. 55 % ceny stravenky v rámci svých
nákladů).
3. Tento vnitřní předpis
se vydává na dobu .........(nejméně jednoho roku)
4. Tento
vnitřní předpis nabývá účinnosti dnem.........
...........................................
razítko zaměstnavatele a podpis
jeho oprávněného zástupce
Komentář:
K obecným podmínkám vydání vnitřního předpisu zaměstnavatele a
jeho možného obsahu - viz Úvod.
Podle § 236 odst. 1 zákoníku práce je zaměstnavatel povinen umožnit zaměstnancům ve všech směnách stravování. Zaměstnavatelé se však
mohou rozhodnout, že zaměstnancům stravování nejen umožní, jak jim ukládá
zákon, ale že jim toto stravování poskytnou. Zaměstnavatelé totiž mohou podle § 236 odst. 2 zákoníku práce ve vnitřním předpisu
stanovit, že zaměstnancům se stravování poskytuje a mohou v něm stanovit podmínky pro vznik práva na stravování, výši finančního
příspěvku zaměstnavatele, bližší
vymezení zaměstnanců (bývalých zaměstnanců), kterým se stravování poskytuje,
organizaci tohoto stravování, způsob jeho provádění a financování zaměstnavatelem,
pokud nejsou tyto otázky upraveny obecně nebo pro určený okruh zaměstnavatelů
zvláštním předpisem. Tím nejsou dotčeny
daňové předpisy.
Cenově zvýhodněné stravování může být poskytováno bývalým zaměstnancům,
kteří u zaměstnavatele pracovali do odchodu do starobního nebo invalidního důchodu
pro invaliditu třetího stupně, zaměstnancům po dobu čerpání jejich dovolené
nebo po dobu jejich pracovní neschopnosti (§ 236 odst. 3 zákoníku práce).
Závodní stravování zaměstnanců organizačních složek státu se řídí
vyhláškou č. 430/2001 Sb., o nákladech na závodní stravování a jejich úhradě v organizačních složkách
státu a státních příspěvkových organizacích.
Závodní stravování zaměstnanců příspěvkových organiazacích zřízených
územními samosprávnými celky se řídí vyhláškou č. 84/2005 Sb., o nákladech na
závodní stravování a jejich úhradě v příspěvkových
organizacích zřízených územními samosprávnými celky.
Zaměstnavatel může blíže vymezit okruh zaměstnanců, kterým
bude stravování poskytnuto - např. zaměstnancům ve všech směnách, včetně zaměstnanců
činných na základě dohod o pracích konaných mimo pracovní poměr, zaměstnancům v
době omluvené nepřítomnosti v práci (např. v době pracovní neschopnosti),
bývalým zaměstnancům (například důchodcům, kteří před odchodem do důchodu u zaměstnavatele
pracovali) apod.
Zaměstnavatel může stravování zajišťovat například podáváním teplých hlavních jídel, popřípadě
dietních jídel v průběhu pracovní směny,…